مراقبت از تسمه نقاله

مراقبت از تسمه نقاله

تسمه نقاله آسیب پذیرترین، مهمترین و گران قیمت ترین قسمت یک سیستم نقاله است. حفظ و نگهداری از آن پیش از سرویس دهی، هنگام سرویس دهی و بعد از سرویس دهی موجب دوام بیشتر آن و صرفه جویی اقتصادی می شود.
ما نکات زیر را برای مواظبت و نگهداری هرچه بهتر تسمه نقاله به شما توصیه می کنیم.

نگهداری تسمه نقاله پیش از سرویس دهی

وقتی لازم است تسمه نقاله ذخیره و انبار شود، می بایست به نکات زیر توجه شود :
۱. درجه حرارت ذخیره و انبارکردن تسمه نقاله بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی گراد باشد، درجه حرارت زیر ۴ درجه سانتی گراد و بیش از ۳۰ درجه سانتی گراد برای انبار و نگهداری تسمه نقاله نامناسب است.
۲. نباید در مقابل نور خورشید قرار گیرد، از رطوبت بیش از حد محفوظ بماند و از تماس با روغنها، حلالها و مایعات خورنده به دور باشد.
۳. هنگام حمل و نقل از بالای بلندی پرت نشود و حتی المقدور بصورت بسته بندی کارخانه باقی بماند.

مواظبت از تسمه نقاله در حین سرویس دهی

هنگام سرویس دهی چنانچه تسمه نقاله درست عمل نمی کند نکات زیر را کنترل کنید زیرا ممکن است موجب آسیب رسانی به تسمه شوند:
۱- ممکن است پولیها نسبت به خط وسط ماشین نقاله عمود قرار نگرفته باشند در این صورت تسمه از سمتی که شل است (جایی که کشش کمتر است) از خط خارج می شود.
۲ – هرزگردها درست عمود بر خط وسط ماشین نقاله نباشد .
۳ – تسمه به قدر کافی شکل ناودانی به خود نگیرد، تا به هرزگردهای ناودانی تماس پیدا کند .
۴- تسمه مستقیم جا نیفتاده باشد (پولی کششی در یک سمت بیشترکشیده شده باشد) .
۵- تغذیه بار بر روی تسمه درست در وسط تسمه انجام نگیرد در این صورت بار تنها بخشی از تسمه را پر می کند و سایر قسمتهای آن خالی می ماند. در اینگونه موارد باید قیف تغذیه را درست کرد.
۶ – تسمه در معرض باد شدید باشد.
۷- تسمه بطورگونیا آپارات نشده باشد یعنی طول یک طرف تسمه بیشتر از طرف دیگر آن باشد.
هنگام ریزش بار به وسیله قیف بر روی تسمه، باید قیف طوری تنظیم گردد که ریزش بار در وسط ( عرض ) تسمه قرار گیرد و سرعت ریزش آن بر روی تسمه معادل سرعت تسمه باشد. فاصله قیف تغذیه با سطح تسمه باید آنچنان تنظیم شود که حداقل فاصله ممکن باشد. ضمناً در زیر محل بارگیری تسمه از هرزگردهای ضربه گیر استفاده شود.
بسیار بجا است که در طول تسمه از سیستم پاک کننده سطح تسمه استفاده شود تا همواره تسمه تمیز بماند و به مرور روکش آن از بین نرود و در هنگام تخلیه بار از گُوه های تخلیه استفاده شود. حتی المقدور از تخته های هدایت کننده استفاده شود تا مواد حمل شونده نابجا بیرون نریزد و احیانا بین تسمه و پولی قرار نگیرند تا باعث آسیب تسمه نشوند.
هرگز تسمه نقاله ای که بار بر روی آن است را از حالت سکون به حرکت در نیاورید بلکه ابتدا تسمه را به حرکت درآورده بعد بتدریج بار را بر آن سوار کنید و هم چنین هرگز تسمه ای که بار دارد را ناگهان به حالت سکون در نیاورید حتما نخست بگذارید بار کاملا از روی تسمه تخلیه شود سپس ماشین را خاموش کنید.

مراقبت های تسمه پس از سرویس دهی

– پس از آنکه تسمه از حرکت باز ایستاد باید به دقت پشت و روی آن بازدید شود در صورتی که روکش رویه یا روکش زیرین آن صدمه ناچیزی دیده باشد در جا تعمیر شود و در صورتیکه آسیب بیش از حد است بطوری که منجید آن دیده میشود از خط خارج شده و تعمیر اساسی شود.
– در صورتیکه منجید تسمه آسیب دیده باشد می بایست در صورت امکان قسمت آسیب دیده تعویض و مجدد آپارات شود.
– با نگهداری و مواظبت درست از تسمه نقاله میتوان حتی در دشوارترین شرایط سرویس دهی طولانی ترین عمر را برای تسمه و خود دستگاه تسمه نقاله تضمین کرد.
×